dimarts, 13 d’abril del 2010

A cada passa... es respira comarca!!!

Diuen que està oblidada per les autoritats. Que ningú sap massa bé on és. Molts han sentit a parlar de la seva esplendorosa ciutat de referència, Morella. I poca cosa més. Alguns la confonen amb els Ports de Beseit. Desconeixen que per entrar a la comarca cal superar, entris per on entris, un port de carretera. D'ací el nom de Els Ports (si m'equivoco que algú em corregeixi!!).

Molts ignoren la bellesa indòmita de les seves serralades silencioses. Pelades per un clima més agraït que el de latituds catalanes més septentrionals, i per les vicissituds de les successives guerres carlines del segle XIX, aquestes muntanyes han sabut fondre's en el paisatge amb uns poblets extrets de contes de fades. Allà on la calma i el silenci semblen convergir cap a una pau d'allò més transparent i absoluta, on el cel estrellat pot gaudir-se sense fissures, i on la humilitat i la calidesa de les seves gents permet endinsar-se en un univers de pau i tranquilitat. 

Allà estan Els Ports. I amb la mateixa calma tractem de descobrir-los a peu. Gaudint del seu silenci, de la suau brisa que fa cantar els arbres de painamunt. Disfrutant d'un paisatge que només els molins de vent han aconseguit despullar, encara que només sigui parcialment.

Aquí teniu un tastet del que vaig retratar la setmana passada durant les vacances de Cassalla Santa, anomenades així per la xerinola i l'etilisme que destil·len totes i cadascuna de les seves nits...Però això ja és una altra història...







2 comentaris:

Manel ha dit...

A diari visito aquest blog per poder cercar informació referent a Cinctorres. M´agradaria saber quina relacio te l´autor amb Cinctorres.

Salutacions,

Manel

El güerito de la salsa ha dit...

Bones Manel, estiuejo a Cinctorres des que era un marrec. La meva família té una casa allà des de fa moltíssims anys, però en qualsevol cas no és un blog dedicat a Cinctorres, potser puguis buscar més info a http://comarquesnord.cat/
Salut!