diumenge, 1 de novembre del 2009

Els 3 grans manaments mexicans

1.- Ahorita nos vemos
Consisteix en fer creure a l'altre que trobar-se de nou és qüestió de dies, hores, minuts o segons. Res més allunyat de la realitat. Mirin el calendari perquè a Mèxic canvia. El que és ara és després, i el que és 'al rato' pot ser etern. La informalitat al poder.


2.- Siempre te querré
No fan falta massa comentaris sobre això, però obvi és que en els camins de l'amor les i els mexicans combinen la passió i l'acaramelament amb fortes dosis d'irresponsabilitat i manca de serietat. No és que estimin així, i en tot cas aquest és un tema força espinós (aquí i a tot el món) sobre el qual frivolitzar i/o generalitzar, però el cert és que en les seves actituds quotidianes aquests valors poden afectar a temes amorosos. Amb resultats, freqüentment, catastròfics...


3.- La ultima y nos vamos
La sentència que resumeix la força etílica i la capacitat per confiar més aviat poc en el que un mateix diu dels i les mexicanes. Borratxera i informalitat s'uneixen en una magnífica i eloqüent frase. Si voleu anar a prendre una cerveseta amb un colega, que no sigui mai mexicà!! Perquè vos asseguro que en sortireu ben calents d'enganxar-ne una rere l'altra. I si no us ho creieu, fem la última. I marxem.